Vegetarische preischotel recept

Deze vegetarische preischotel is perfect voor die dagen waarop je een keer geen vlees wil eten. Super simpel om te maken en toch een dagje geen vlees.

Zelf ben ik geen echte vegetariër maar ik probeer wel om minimaal 1 x per week geen vlees te eten. Nou is het wel zo dat de rest van de familie daar anders over denkt maar met dit recept hebben ze er totaal geen moeite mee.

Qua voorbereiding is deze ovenschotel zo klaar, dus het is voor mij een favoriet `lekker-makkelijk-en-toch-erg-lekker-recept´

Ingrediënten voor vegetarische preischotel

  • 700 gram aardappelschijfjes
  • 700 gram gesneden prei
  • 1 ui
  • 350 a 400 gram vegetarisch gehakt (is te koop onder verschillende namen)
  • 100 gram belegen geraspte kaas
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 theelepels grove mosterd
  • Beetje boter of olie om mee te bakken
  • 1 teentje knoflook
ongesneden prei voor vegetarische preischotel
voor een preischotel koop ik meestal gewoon losse prei en niet de voorgesneden variant. Zo maak je deze preischotel iets meer budgetvriendelijk (vegetarisch gehakt is veel duurder dan gewoon gehakt)

Een vegetarische preischotel maken, hoe doe je dat?

  • De aardappelschijfjes een paar minuten “voorkoken” in de magnetron (in zak laten en een paar gaatjes in de zak prikken)
  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Het vegetarische gehakt opbakken in een hapjespan met een gesnipperd uitje en knoflook
  • De prei in ringen snijden van 1 cm dikte
  • Als het gehakt lichtbruin is de prei toevoegen en die nog 5 minuten meebakken
  • Dan de crème fraiche, kerrie, peper en zout en mosterd toevoegen en alles goed door elkaar scheppen
  • Schep het prei mengsel in een ovenschaal
  • Op de prei leg je de aardappelschijfjes en daar weer de kaas op strooien
  • Zet de vegetarische preischotel in de oven en na ongeveer 30 minuten is preischotel klaar
  • Aan tafel!

Ovenschotels met aardappelschijfjes zijn heerlijk maar vaak is alles al gaar, maar de zogenaamd voorgekookte aardappelschijfjes nog niet. Dat kan je makkelijk ondervangen door de schijfjes nog even in de magnetron extra voor te garen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*