Vegetarische preischotel voor 2 personen

Als je een keertje geen vlees wil eten zijn er tegenwoordig zat alternatieven: bijvoorbeeld vegetarisch gehakt. Persoonlijk zeg ik: stomme naam, het is namelijk helemaal geen gehakt maar ja, je kunt het wel op dezelfde manier verwerken als gehakt. Hoe dan ook, je kunt met dat vlees vervangende product een prima vegetarische preischotel maken.

Met het vegetarische gehakt maak je in no time voor twee personen een lekkere maaltijd en die maaltijd zit vol verse groentes. Zeker in de winter kunnen we allemaal wel wat extra vitamines gebruiken.

Ingrediƫnten voor deze vegetarische preischotel voor twee personen

  • 3 preien
  • 200 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 3 sjalotjes
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje paprikapoeder
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 1 eetlepel paturain/bousin of andere kruidenkaas
  • Peper en zout
  • 50 a 100 gram geraspte kaas
vegetarische preischotel met wat extra gebakken champignons
Lekkere vegetarische preischotel met wat extra gebakken champignons

Hoe maak je een vegetarische preischotel voor 2 personen

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De sjalotjes snipperen
  • In een flinke pan met wat olie de sjalotjes, en de champignons even opbakken
  • Dan het vegetarische gehakt erbij doen en ongeveer 5 minuten doorbakken
  • De prei schoonmaken en in ringen snijden
  • Prei bij het vegetarische gehakt doen en roerbakken tot de prei gaat slinken en zacht begint te worden
  • Dan de kerrie, paprikapoeder en de eetlepel paturain toevoegen en alles nog even goed omscheppen
  • De aardappelschijfjes doe ik in de zak een paar minuten in de magnetron (wel een paar gaatjes in de zak prikken)
  • Het preimengsel doe je onder in de ovenschaal
  • De aardappelschijfjes over de prei verdelen
  • Geraspte kaas over de vegetarische preischotel verdelen
  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven
  • Na 20 minuten is je preischotel klaar
  • Aan tafel!

Ps: de overgebleven champignons kan je de volgende dag mooi in een champignon omelet verwerken bij de lunch bijvoorbeeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*