Recept preischotel met gehakt en ham

Met dit recept zet je weer eens een lekkere variant van de basic preischotel op tafel. Lekker voedzaam wintergerecht en toch een maaltijd die niet al te veel voorbereiding vraagt.

Je kunt trouwens de puree zelf maken of als je weinig tijd hebt even een pakje gebruiken. Misschien niet sexy, koken met een pakje puree maar ik hou de dingen graag lekker simpel, er zijn veel mensen voor wie koken helemaal geen hobby is.

Dit is een preischotel recept voor 4 personen

De prei voor je preischotel met gehakt en ham goed wassen en laten uitlekken
De prei voor je preischotel met gehakt en ham goed wassen en laten uitlekken

Ingrediënten voor deze prima preischotel met gehakt

  • 600 gram prei
  • 500 gram gehakt
  • 150 a 200 gram hamblokjes
  • 1 ui
  • 1 doosje champignons
  • 500 gram aardappels
  • 100 gram geraspte kaas
  • Klontje boter
  • Scheutje melk
  • 1 zakje pittige gehaktkruiden (of jouw favoriete smaak)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 teentje knoflook

Optioneel: ik doe door het gehakt vaak nog een theelepeltje sambal om het wat pittiger te maken

Hoe maak je preischotel met gehakt en ham?

  • Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar
  • De prei in ringen snijden en even goed het zand eruit wassen
  • Uitje snipperen en de champignons in plakjes snijden
  • Het gehakt op smaak brengen met de gehaktkruiden
  • In een hapjespan het gehakt rul bakken samen met de uitjes en een teentje knoflook
  • Dan de champignons en de hamblokjes toevoegen en weer verder roerbakken, als laatste de prei met de kerrie erbij doen en nog 4 minuten verder stoven
  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • De aardappel afgieten als ze gaar zijn en met een klontje boter en/of een scheutje melk hier een puree van stampen
  • Het prei ham gehaktmengsel in een ovenschaal scheppen
  • De aardappelpuree over dit mengsel verdelen
  • Beetje gerapte kaas over de ovenschotel met prei strooien en hoppa, de oven in
  • Na ongeveer 25 minuten is je preischotel met gehakt en ham klaar (als de kaas mooi bruin gegratineerd is kan de ovenschotel uit de oven)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*