Preitaart met ham

Preitaart met ham is eigenlijk wel een klassieker die je een keer moet proberen. Nou ja, niets moet maar het is wel echt een aanrader. Niet moeilijk om te maken en wel super lekker. Je kunt deze hartige preitaart serveren als warm of koud borrelhapje, als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Je kunt dus echt alle kanten op met deze preitaart met ham.

Je kunt deze preitaart maken met een springvorm of met een quichevorm. Een echte quichevorm is iets lager en daardoor kan je preitaart iets sneller gaar worden. Let er op dat als je een springvorm gebruikt, je hem niet te hoog/diep maakt.

Ingredienten voor preitaart met ham

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram hamblokjes (half duopakje)
  • 4 eieren
  • 1 prei
  • 200 ml kookroom
  • 150 gram geraspte jong belegen kaas
  • Beetje boter
  • Peper en zout
Vanavond eten we preitaart met ham.... en een goed glas wijn
Vanavond eten we preitaart met ham…. en een goed glas wijn

Hoe maak je een heerlijke preitaart met ham klaar?

  • Begin met het ontdooien van de plakjes bladerdeeg
  • De prei in ringen snijden even wassen
  • In een hapjespan de prei en de hamblokjes kort smoren met wat boter (max 5 minuten, meer is echt niet nodig)
  • Daarna al het vocht goed laten weglopen uit de pan, de vulling van een preitaart moet niet al te ‘nat’ zijn
  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • Bekleed de quichevorm of springvorm met het bladerdeeg
  • Schep de prei met de hamblokjes in de quichevorm en verdeel het netjes
  • In een kom de eieren met de room loskloppen en dan ook 100 gram geraspte kaas er doorheen roeren. Peper en zout (en evt een beetje tijm) naar smaak toevoegen
  • Giet dit mengsel over de taart
  • De rest van de kaas over de preitaart verdelen
  • Zet de preitaart met ham nu in de oven, na ongeveer 40 minuten is de preitaart klaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*