Preischotel uit de oven met camembert

Preischotel uit de oven klinkt misschien als heel veel werk maar vergis je niet, je bent eigenlijk zo klaar met de voorbereidingen en dan kan de preischotel al lekker de oven in. Eigenlijk is het dus zo klaar.

De camembert zal lekker gaan smelten en dus heb je heel eenvoudig een lekkere romige preischotel die zeker in de smaak zal vallen.

Ik serveer er los nog wat aardappelpuree bij of lekkere gebakken aardappeltjes. Voor echte vleesliefhebbers zou ik zeggen: bak er nog een lekker worstje bij maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet, je kunt ook een keer kiezen voor een dagje wat minder vlees.

Ingrediƫnten preischotel uit de oven met camembert

  • 400 gram prei in hele of halve ringen
  • 3 eieren
  • 200 gram hamblokjes
  • 2 theelepels kerrie
  • 4 eetlepels kookroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • 150 gram camembert
  • Peper en zout
  • Beetje olie om mee te roerbakken

Erbij serveren:

  • Lekkere gebakken aardappeltjes of puree
  • Evt. een extra worstje
de camembert maakt deze preischotel uit de oven lekker romig
de camembert maakt deze preischotel uit de oven lekker romig

Hoe maak je een lekkere preischotel met camembert

  • De oven vast voorverwarmen op 200 graden
  • De prei in ringen snijden en goed afspoelen
  • De hamblokjes even aanbakken in een hapjespan
  • De prei even mee roerbakken met de hamblokjes in een beetje olie en de kerrie vast toevoegen
  • In een kom de eieren losklutsen en dan de kookroom en wat peper en zout toevoegen, als laatste de geraspte kaas er doorheen roeren
  • Het prei-ham mengsel in een ingevette ovenschaal doen en dan het eimengsel over de prei verdelen
  • De camembert in blokjes snijden en ook over de preischotel verdelen
  • Zet je preischotel met camembert in de voorverwarmde oven en na ongeveer 25 a 30 minuten is je preischotel klaar
  • In de tussentijd kan je mooi even de aardappeltjes bakken (of lekker makkelijk puree klaarmaken)

Veel plezier met dit lekkere recept voor preischotel uit de oven met camembert

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*