Preischotel met zalm

Eet jij wel voldoende vis? Die reclame zie ik nu overal en het antwoord is in mijn geval: nee, ik eet helemaal niet voldoende vis.Het zou eigenlijk  2 x per week moeten zijn maak ik kom niet veel verder dan 2 x per maand. Meestal eten we hier vlees of vegetarisch.

Om toch maar weer eens iets met vis te maken heb ik dit oude recept van stal gehaald: een preischotel met zalm, erg lekker en iedereen hier thuis lust het graag. Zo hebben we ook geen oorlog over welke vis we gaan eten, iedereen lust zalm hier. Maar zalm dat is toch heel vet en dus niet gezond?? Nee, zo werkt het niet, je moet echt 1 x per week vette vis eten volgens het voedingscentrum. Hier is alvast een recept om je verder op weg te helpen.

Recept is voor 2 personen

Wat heb je nodig voor deze preischotel met zalm?

  • 400 gram prei in ringen

    Gerookte zalm smaakt heerlijk bij een preischotel
    Gerookte zalm smaakt heerlijk bij een preischotel
  • 400 gram aardappelschijfjes (zakje voorgekookte schijfjes)
  • 200 gram gerookte zalm
  • ½ bakje Boursin cuisine (die met peper!)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak je  preischotel met zalm klaar?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De prei schoonmaken en in ringen snijden
  • Ui pellen en snipperen
  • In een wok of hapjespan de kort opbakken met een beetje olie
  • De prei doe ik even in een wok erbij tot de prei een beetje zacht geworden is (ongeveer 5 minuten)
  • De aardappelschijfjes die ik even 4 minuten in de magnetron (gaatjes prikken in het zakje)
  • Schep de prei in een ovenschaal
  • Dan de plakjes gerookte zalm over de ovenschotel verdelen
  • Vervolgens een laagje maken met de aardappelschijfjes
  • Als laatste een paar lepels Boursin cuisine peper over de preischotel met zalm verdelen
  • De ovenschaal kan nu de oven in en na 30 a 40 minuten heb je een heerlijk preischotel met zalm op tafel staan

Waarom is 2 x per week vis eten zo goed?

Volgens het voedingscentrum moeten we 2 x per week vis eten, en daarvan moet je 1 x vette vis eten. Zalm is daar dus een mooi voorbeeld van. In de vetzuren van vis zit omega-3. Dat zou dan weer beschermen tegen hart- en vaatziekten. Die willen we niet dus hop, naar de viswinkel

Als je nog veel meer wil weten over vis en omega-3 dan kan ik je het artikel op visrecepten.nl aanraden. Daar staan ook nog veel andere lekkere visrecepten trouwens.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*