Preischotel met rösti en spekjes

Wie is er nou niet gek op rösti? Bijna iedereen toch? Ik heb vrij standaard een zak in de vriezer liggen. Opvallend is wel dat zo’n kleine zak met 2 personen altijd makkelijk op gaat terwijl je vooraf denkt dat het genoeg moet zijn voor 2 dagen met 2 personen. Misschien wel omdat het zo lekker is.

Omdat de prei nog even op moest heb ik een keer een preischotel gemaakt met rösti en prei. Dat werd een groot succes. Ik maak het nu vrij regelmatig maar toch elke keer weer anders, ik gebruik steeds een beetje andere ingrediënten, kwestie van wat heb ik in huis, en wat moet er nodig op. Het onderstaande voorbeeld is met prei, paprika en champignons en spekjes maar kunt ook variaties bedenken met salami, met een eitje door de rösti etc.

Het recept is voor 4 personen

Ingrediënten voor rösti met spek en prei uit de oven

  • 1 grote zak diepvries rösti van 750 gram (die losse rösti, dus niet van die schijven die in de frituur moeten)
  • 4 preitjes
  • 1 doosje champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250 gram spekblokjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • Klein beetje echte boter
  • 2 eetlepels paneermeel
Kijk even in de koelkast wat er nodig op moet, je kunt op basis van dit recept makkelijk zelf varianten verzinnen
Kijk even in de koelkast wat er nodig op moet, je kunt op basis van dit recept makkelijk zelf varianten verzinnen

Hoe maak ik zo’n heerlijke maak-alles-op-uit-de-koelkast-ovenschotel?

  • Ik gebruik 2 pannen voor het “voorwerk”: 1 voor de rösti en 1 voor de spekjes en de groentes
  • De rösti met een beetje olie op middelhoog vuur opbakken, regelmatig alles omscheppen tot je mooie lichtbruine rösti hebt (15 minuten)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • In de andere pan bak je eerst de spekjes een beetje lichtbruin
  • Dan de ui snipperen en bij de spekjes doen
  • Champignons in plakjes snijden, paprika in blokjes snijden en beiden ook meebakken met de spekjes
  • Als laatste de prei in halve ringen snijden en die nog 5 minuten mee roerbakken met de andere groentes en spekjes
  • Schep de groentes en spekjes nu in een ovenschaal, de rösti daar overheen verdelen
  • Leg een paar kleine blokjes boter op de ovenschotel en strooi dan de kaas en een beetje paneermeel over de ovenschotel met prei en rösti
  • Zet de schaal nu in de oven en wacht tot de kaas lekker gesmolten is

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*