Preischotel met gehakt basisrecept

Preischotel met gehakt kan je op verschillende manieren klaarmaken maar ik neem dit recept vaak als uitgangspunt. Je kunt dan varianten maken met extra ingrediënten zoals een lekkere paprika, een doosje champignons, verschillende soorten kaas en eventueel wat noten maar het begint gewoon met dit basisrecept voor preischotel met gehakt.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten voor preischotel met gehakt

  • 1 kilo aardappelen
  • 500 gram gehakt
  • 500 gram prei
  • 1 ui (gesnipperde ui)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Scheutje melk
  • 1 eetlepel boter
  • 100 gram geraspte kaas
  • Je favoriete gehaktkruiden
  • Snufje zout

Hoe maak je een preischotel met gehakt?

  • Kook de aardappels gaar in 20 a 25 minuten (in water met een met een snufje zout)
  • Breng het gehakt op smaak met de favoriete gehaktkruiden
  • Bak het gehakt rul in een flinke pan
  • De oven vast voorverwarmen op 180 graden
  • De ui en de knoflook toevoegen als het gehakt lichtbruin is
  • Dan de prei in ringen snijden en goed wassen zodat al het zand er uit is
prei in hele of halve ringen snijden voor je preischotel met gehakt
prei in hele of halve ringen snijden voor je preischotel met gehakt
  • De prei nog een paar minuten meebakken met het gehakt en de ui
  • Kerriepoeder nu ook toevoegen
  • De aardappelen stamp ik tot een puree met een scheutje melk en wat boter (likje mosterd toevoegen is erg lekker trouwens)
  • Schep nu eerst het gehaktmengsel in een ovenschaal
  • Dan de puree over het gehakt met prei mengsel verdelen
  • Als laatste een lekkere hoeveelheid geraspte kaas over de puree verdelen
  • Je ovenschotel met gehakt en prei kan nu de voorverwarmde oven in
  • Na ongeveer 30 minuten is je ovenschotel klaar (de kaas moet goed gesmolten zijn)

Op deze basic versie van preischotel met gehakt kan je allemaal varianten verzinnen. De een doet er een appeltje doorheen, de ander zoekt het in meer exotische kruiden of kazen. Leef je vooral lekker uit in de keuken en schroom niet om extra’s toe te voegen. Er kan maar weinig verkeerd gaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*