Eenvoudige preischotel met rookworst

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is dit het perfecte recept voor een eenvoudige preischotel. De voorbereidingen zijn zo klaar en daarna gaat de preischotel de oven in en heb je even lekker de tijd voor jezelf.

Ik gebruik voor dit recept voorgekookte aardappelschijfjes. Als je tijd zat hebt maak je die zelf van een paar aardappels maar we gaan nu proberen om in zo kort mogelijke tijd een heerlijke preischotel te maken. We houden het dus lekker en eenvoudig.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingredienten voor eenvoudige preischotel met rookworst

  • 4 grote preien
  • 1 rode paprika
  • 1 rookworst
  • 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 pakje boursin
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • Scheutje kookroom
  • 100 gram belegen geraspte kaas
  • Beetje boter om in te bakken
Maak zelf ook een eenvoudige preischotel met rookworst
Maak zelf ook een eenvoudige preischotel met rookworst

Hoe maak je snel een lekkere eenvoudige preischotel klaar?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De aardappelschijfjes gaar ik nog wat extra voor: een paar gaatjes in het folie prikken en 4 minuten in de magnetron verwarmen, daarna even laten uitwasemen
  • De ui pellen en snipperen
  • De prei in ringen snijden
  • De paprika in blokjes snijden
  • In een hapjespan boter smelen en de ui glazig bakken
  • Dan de paprika 2 minuten meebakken en dan alle prei ook erbij doen
  • 5 minuten roerbakken tot de prei flink geslonken is
  • Dan de Boursin door het groentemengsel roeren en laten smelten
  • De rookworst in plakjes snijden
  • Leg de rookworst in een ovenschaal en doe daar het preimengsel overheen
  • Dek af met een laag aardappelschijfjes
  • Scheutje room over de aardappels gieten en dan de geraspte kaas over de preischotel verdelen.
  • Je eenvoudige preischotel met rookworst kan nu de oven in
  • Na ongeveer 30 minuten is je preischotel klaar
  • (wel even testen of de aardappels al helemaal gaar zijn)

Tip: als de kaas wat bleekjes blijft kan je de oven even een paar minuten op de grillstand zetten, dan krijg je een mooi bruin korstje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*