Preitaart met spekjes en walnoten

preitaart met spekjes
preitaart met spekjes

Met prei kan je de lekkerste ovenschotels maken maar je kunt er ook een keer een lekkere preitaart mee maken! Een lekkere hartige taart die het vooral op zaterdag goed doet, bij de soep.

De zaterdag is voor veel gezinnen de ‘soep met brood dag’ en je maakt er heel simpel een soep met preitaart dag van, lees maar verder!

Met een paar plakjes bladerdeeg maak je heel eenvoudig een lekkere preitaart die heerlijk knapperig/bros uit de oven komt. Dit recept is geschikt voor 3 a 4 personen als hele maaltijd en voor 4 tot 6 personen als bijgerecht (bij de zaterdagsoep)

Ingrediënten voor preitaart met spekjes en walnoten

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram prei (gesneden in dunne ringen)
  • 150 gram magere spekreepjes
  • 3 eieren
  • Scheutje kookroom
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olie
prei snijden voor de preitaart met spekjes
prei snijden voor de preitaart met spekjes

Hoe maak je een preitaart met spekjes klaar?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg laten ontdooien op het aanrecht
  • De spekjes krokant bakken in een koekenpan, als ze krokant zijn laat je ze even uitlekken op een stukje keukenpapier (de vulling van de taart moet vrij droog zijn, anders krijg je een drabberige hartige taart en dat is niet de bedoeling)
  • Dan de preiringen en kort roerbakken in dezelfde koekenpan, op het laatst de knoflook toevoegen en even goed mee verwarmen
  • Ondertussen de gepelde walnoten te lijf gaan met een mes en in stukjes hakken (niet te fijn hakken)
  • In een kom de eieren loskloppen met een scheutje kookroom en daar voeg je naar smaak peper en zout aan toe (de spekjes zijn ook al zout), als laatste de geraspte kaas door dit mengsel roeren
  • Het preimengsel uit de pan een beetje afgieten voor zover dat lukt en dan de walnoten en de spekjes door dit mengsel scheppen
  • Vet de quichevorm in met een beetje olie en bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
  • Het preimengsel nu over het bladerdeeg verdelen
  • Als laatste verdeel je het ei-kaas mengsel over de preitaart (gewoon er over heen gieten en netjes verdelen)
  • De preitaart kan nu de oven in
  • Na ongeveer 30 a 40 minuten is je taart klaar (even testen met een houten prikker)

Als je taart te snel bruin (of erger nog: zwart) dreigt te worden kan je hem even afdekken met wat aluminiumfolie.

Veel plezier met dit lekkere recept voor preitaart met spekjes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*