Preischotel met gehakt tomaat en paprika

preischotel met gehakt tomaat en paprika
preischotel met gehakt tomaat en paprika

In een preischotel hoort natuurlijk prei maar je kunt er prima nog wat andere groentes aan toevoegen. Voor dit recept maken we een ovenschotel met gehakt, prei, tomaat en paprika. Ik combineer het meestal met aardappelpuree. Vaak uit een pakje maar je kunt die puree natuurlijk ook zelf even maken van echte aardappels.

De hele schotel gaat uiteindelijk lekker nog even de oven in zodat je een heerlijk gesmolten kaaslaagje bovenop krijgt.

Tip: als je echt heel weinig tijd hebt kun je de groentes naast de prei vervangen door een klein roerbak groentepakket. Dan eet je toch nog verse groentes en je staat maar heel kort in de keuken.

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

 Ingrediënten voor preischotel met gehakt tomaat en paprika

  • 500 gram gehakt
  • 100 gram prei in ringen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 200 gram tomaten (neem een beetje stevige tomaten)
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 gram geraspte kaas
  • Beetje boter om in te bakken
  • Aardappelpuree (en evt. melk, zie verpakking)
  • 1 theelepel cajunkruiden
het kaaslaagje is voor veel mensen het hoogtepunt van de preitaart met gehakt
het kaaslaagje is voor veel mensen het hoogtepunt van de preitaart met gehakt

Zelf een preischotel maken, hoe doe je dat?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Uien pellen en snipperen
  • Paprika’s in blokjes snijden
  • Tomaten in plakjes snijden
  • In een hapjespan de uien zacht bakken tot ze licht glazig worden
  • Het gehakt op smaak brengen met cajunkruiden (of jouw eigen favoriete gehaktkruiden)
  • Dan de paprika toevoegen en even daarna ook het gehakt in de pan doen en bakken tot het gehakt rul en lichtbruin is, de laatste twee minuten ook de knoflook in de pan doen
  • Nu kan je prei ook door het gehakt mengen, schep alles een paar keer om tot ook de prei een beetje zacht is, peper en zout naar smaak toevoegen
  • Maak ondertussen ook de aardappelpuree klaar
  • Schep het gehakt met de groentes in een ovenschaal
  • De aardappelpuree verdeel je over het gehaktmengsel
  • Leg de plakjes tomaat in de puree
  • Beetje geraspte kaas over de preischotel strooien
  • Nu de ovenschotel met gehakt en prei in de oven zetten
  • Na ongeveer 15 a 20 minuten is de kaas lekker gesmolten en kan je aanvallen

Veel plezier met dit eenvoudige recept

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*